Innovatie en communicatie in dienst van de kwaliteit en van het milieu

De groeves rekenen op belangrijke technologische innovaties om de productiviteit te verhogen en om zich aan te passen aan de almaar veeleisendere normen voor kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en welzijn op het werk. Deze evoluties bevorderen het opsporen van bronnen voor hinder en maken het mogelijk ze te verhelpen.

Machines en tools op basis van spitstechnologie, doeltreffende mijnontploffingen, afdekzeilen over vrachtwagens, afscherming van de transportbanden, gevelbekleding voor de installaties, installatie van geluiddempende muren of besproeiing van de wegen bij droog weer … Het zijn stuk voor stuk voorbeelden die bewijzen dat de ontginningsindustrie permanent investeert om oplossingen te vinden die het milieu steeds beter respecteren.

Transparante communicatie met de omwonenden


Binnen de groeves worden verschillende technieken toegepast om de effecten – trillingen, lawaai en stof – zoveel mogelijk te beperken. Op die manier wordt tegemoet gekomen aan de verwachtingen van de omwonenden. Sinds vele jaren wordt gewerkt aan een nieuw soort relaties tussen de groeve en haar buurt. Er wordt gestreefd naar convergente belangen en naar een constructieve en verantwoordelijke dialoog. Op die manier ontstaat een betere samenleving.